Logo portalu

Światowy Program Żywnościowy (WFP - World Food Programme) prosi o zgłaszanie się potencjalnych dostawców żywności.

Światowy Program Żywnościowy (WFP - World Food Programme) prosi o zgłaszanie się potencjalnych dostawców żywności.

Ministerstwo Rozwoju i Technologii uprzejmie informuje, że w związku z obecnym kryzysem humanitarnym w Ukrainie Światowy Program Żywnościowy (WFP) poinformował o zamiarze ewentualnego rozszerzenia listy wstępnie zatwierdzonych dostawców żywności.


Biorąc pod uwagę bliskość regionu, Polska mogłaby odegrać kluczową rolę w zakresie dostaw żywności.

W związku z powyższym WFP  zwraca się z prośbą o jak najszybsze zgłaszanie się potencjalnych dostawców:

  • gryki zwyczajnej,
  • makaronu typu rurki,
  • białego ryżu średnioziarnistego,
  • mięsa konserwowego,
  • oleju roślinnego (słonecznikowego),
  • soli jodowanej
  • warzyw w puszkach


Ewentualne pytanie prosimy kierować na adres WFP: newsuppliers@wfp.org.


Światowy Program Żywnościowy (WFP - World Food Programme) prosi o zgłaszanie się potencjalnych dostawców następującej żywności:

L.p.

Towar

Gramy

Kcal

1.

Gryka zwyczajna

300

1,029

2.

Makaron typu rurki

100

371

3.

Biały ryż średnioziarnisty

100

360

4.

Mięso konserwowe

50

110

5.

Olej roślinny (słonecznikowy)

30

265

6.

Sól jodowana

3

0

 

.

W celu wzięcia udziału w przetargach, potencjalny dostawca zobowiązany jest wypełnić formularz wstępnej rejestracji, spełnić minimalne wymogi WFP określone w załączonym przewodniku (w tym roczny obrót w wysokości 5 mln USD w ciągu ostatnich trzech lat obrotowych) oraz dokonać rejestracji w systemie UNGM zgodnie z załączonym przewodnikiem:

 

  1. Zarejestruj się na UNGM na poziomie 2;
  2. Wypełnij załączony wstępny formularz oceny (IPA) i odeślij go do WFP (newsuppliers@wfp.org) pocztą elektroniczną.
  3. Zbierz dokumenty wymienione w § 6 IPA w języku angielskim i odeślij je do WFP (newsuppliers@wfp.org) pocztą elektroniczną.
  4. Wypełnij załączony kwestionariusz nt. uwzględniania osób niepełnosprawnych przez dostawców (questionnaire) i odeślij go do WFP (newsuppliers@wfp.org) pocztą elektroniczną.
  5. Wszelkie pytania prosimy kierować na adres: newsuppliers@wfp.org

 

Załączniki:

2021 Doing Business with WFP - Food Vendors

Disability inclusive questionnaire

Instructions for pre-registration WFP’s international rosters

IPA August 2021

Szukasz terenów pod inwestycje?

Wartościowe tereny inwestycyjne z precyzyjnymi informacjami dotyczącymi nieruchomości